Infectiepreventie/veiligheid:

Binnen MCS zijn er uitgebreide maatregelen getroffen om het risico op infecties zo klein mogelijk te houden.
  • Behandelkamers onder verhoogde luchtdruk met 6 x per uur HEPA gefiltreerde luchtverversing
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen voor infectiepreventie
  • Kwalitatief hoogwaardige producten
thumb_DSC04231_1024

Infectiepreventie in de behandelkamer

Allereerst zijn de behandelkamers volgens de nieuwste richtlijnen ingericht. Ze bestaan uit gladde makkelijk afneembare oppervlaktes, waarbij er gebruik wordt gemaakt van doorgeefkasten met gescheiden delen: zodoende kan schoon en ‘vuil’ materiaal niet met elkaar in aanraking komen. Naast het werken met steriel operatie instrumentarium, wordt na elke behandeling de behandelstoel, de handgrepen van de operatielamp en de deurklinken schoongemaakt met een bacterie- en virusdodend middel.

De lucht in de behandelkamers wordt 6 keer per uur ververst door een geavanceerd luchtverversingssysteem. Daarbij wordt de lucht door een dubbel HEPA filter geleid, dat de lucht reinigt. De behandelkamers staan tevens onder ‘druk’ wat inhoudt dat er alleen lucht uit de behandelkamer kan vloeien, en er geen lucht van de andere kamers of de wachtkamer de behandelkamer in kan stromen. Doordat de luchtdruk in de behandelkamer hoger is dan de aangrensende ruimtes, wordt voorkomen dat eventueel ziektekiemen in de behandelkamer kunnen komen.

Persoonlijke maatregelen

Persoonlijke maatregelen die getroffen worden zijn het na elk patientcontact  desinfecteren van de handen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals spatbrillen, mondkapjes en operatiemutsen.

Voor u als patiënt kunt u uw handen bij binnenkomst met handalcohol inwrijven. Dit staat voor u klaar.

Hoogwaardige producten

Binnen MCS wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige producten van gerenommeerde merken zoals sterilisatieapparatuur van Melag, chirurgisch instrumentarium van Aesculap en medische apparatuur van KAVO, NSK, Durr en Bowa.

De implantaten worden door de firma Straumann geleverd.

Infectiepreventie