De gecombineerde implantaat behandeling

Als u een gebitselement heeft verloren, of u heeft een slechte tand of kies die binnenkort verloren gaat, dan kan deze vervangen worden door een implantaat.
Een implantaat is een titanium ‘schroef’ welke in het kaakbot wordt gezet, waarna er een kroon op geplaatst kan worden. Zodoende heeft u weer een ‘nieuwe’ tand of kies, die er netjes uitziet en goed functioneert.
Normaliter moet een gebitselement eerst verwijderd worden en het wondje enkele maanden genezen alvorens een implantaat geplaatst kan worden. Dit implantaat moet ook eerst weer vastgroeien voordat er een kroon op gemaakt kan worden. Al met al kan dit traject wel 6-9 maanden in beslag nemen.
De nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de gecombineerde behandeling.

Wat kunt u verwachten? Een voorbeeld van deze behandeling ziet u in onderstaande figuren.
De behandeling vindt plaats met lokale verdoving en duurt rond de 1,5 uur. De behandeling mag geen pijn doen. Zo nodig geven wij verdoving bij.

Wilt u een schematische weergave zien van hoe een gecombineerde immediaat implantaat behandeling in zijn werk gaat? Bekijk dan deze video. Hier leggen we met illustraties uit hoe deze operatie verloopt. Mocht u ook daadwerkelijk beelden van een operatie willen zien, bekijk dan eens deze video van een immediaat implantaat operatie. Let op, de beelden in deze externe video kunnen als schokkend ervaren worden.

Foto 1.

De linker voortand van de patiënt heeft een breuk. Door de breuk kan de tand niet worden behouden.

gebroken linker voortand foto 1

Foto 2.

De voortand is verwijderd.

gebroken linker voortand verwijderd

Foto 3.

Een implantaat wordt in de holte geplaatst. Daarbij wordt de overgebleven spleet naast het implantaat opgevuld met kunstbot.

De voortand is verwijderd en in de holte wordt direct implantaat geplaatst foto 2

Foto 4.

Een noodkroon wordt ter plekke vervaardigd.

Noodkroon wordt op het implantaat gemaakt

Foto 5.

De noodkroon wordt geplaatst.

Noodkroon geplaatst

Foto 6.

Het eindresultaat na de behandeling. De noodkroon zit op zijn plaats. Over 6 maanden wordt deze vervangen door een definitieve kroon.

Situatie 6 weken na plaatsing van de noodkroon

Het vervangen van de noodkroon kan dan bij uw eigen tandarts plaatsvinden.
De gecombineerde behandeling is met name bij de voortanden die in het zicht staan een hele mooie oplossing. Zodoende loopt u niet enkele maanden met een ‘gat’ bij de voortanden, of met een los plaatje in de mond ter opvulling van het gat.
Of u in aanmerking komt voor deze behandeling wordt bepaald na uitgebreid onderzoek.